English

Niets missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van ons laatste nieuws per e-mail.
U bent hier:  »   »   »  Kaderinspiratiereis Berlijn | 12 en 13 april 2016

Kaderinspiratiereis Berlijn | 12 en 13 april 2016

Berlijn is zo’n stad die de laatste decennia een enorme metamorfose heeft ondergaan en waar Alt und Neu naadloos in elkaar overgaan. Het grijze, grauwe oosten dat nog herinnert aan de Koude Oorlog verenigt zich met de chique westkant van de stad. Dat levert een smeltkroes aan cultuur en architectuur op. Innoverend, ondernemend en altijd in beweging. Onze Berlijn-reis wordt een marathonloop langs nieuwe inspirerende winkelconcepten en bewezen succesformules uit de Duitse retailbranche.

Dag 1 (dinsdag 12 april)
We verzamelen vroeg in de ochtend, om 07:15 uur, bij de informatiebalie (tussen de roltrappen) in vertrekhal 3 van luchthaven Schiphol voor onze vlucht naar Berlijn. Na een korte vlucht komen we om 10:25 uur aan op vliegveld Berlin Schönefeld, waar onze bus al klaar staat om ons naar het eerste bezoekadres te brengen.

We rijden allereerst naar een vestiging van pastaconcept Vapiano. De van oorsprong Duitse keten opende in 2002 zijn eerste restaurant in Hamburg. Veertien jaar later zijn er wereldwijd meer dan 130 vestigingen te vinden in 28 landen. Fast food Italiaans is booming. In Nederland en zeker ook bij onze oosterburen. Pasta, pizza’s en anti-pasti van uitsluitend verse ingrediënten staan op de Vapiano-kaart. Bijzonder is ook het betaalsysteem. Bij binnenkomst krijgt iedere gast een pasje waarop bestellingen automatisch worden bijgeschreven. Na afloop reken je alles in een keer af. Koks bereiden de maaltijden samen met de gast, voor het oog van de klant. Tailormade gemak dus, met de focus op vers. We krijgen hier een toelichting en maken tevens gebruik van de lunch.

vapiano-front-cooking    xIMG_5989        

Midden in het winkelhart van Berlijn Mitte ligt de beroemde Gendarmenmarkt waar we de brandstore van Rittersport vinden, die ook wel Bunte Schokowelt wordt genoemd. De winkel is qua architectuur al een lust voor het oog, eenmaal binnen wacht je een drie-verdiepingen tellend chocolade paradijs vol kleur. Met recht een bontgekleurde chocowereld. Hier krijgen we een toelichting op het concept en rondleiding. 

Vlak achter de Gendarmenmarkt ligt de wereldberoemde Friedrichstrasse, waar retailers alles uit de kast halen om de drommen toeristen naar binnen te lokken. Het levert een schitterende verzameling winkels op, waar we vandaag – in teamverband en aan de hand van een plattegrond – een kijkje gaan nemen. Chocolaterie Fassbender & Rausch, Nespresso House, Nivea, Lindner en warenhuis Galeries Lafayette bieden allemaal een heel interessante kijk op retail.

We gaan richting Alexanderplatz voor een bezoek aan Galeria Kaufhof. Dit moderne warenhuis met een breed en hoogwaardig assortiment speelt duidelijk in op de beleving van de consument. Speciale aandacht hebben we voor het Galeria Gourmet gedeelte. Deze afdeling straalt puur genieten uit met veel vers, kwaliteitsproducten en internationale specialiteiten en delicatessen van over de hele wereld. De verleidelijke geur van fruit, kruiden en exotische groenten komt je hier tegemoet. 

Aan het einde van de middag vertrekken we naar ons overnachtingsadres waar we ons inchecken en even de tijd nemen om ons op te frissen voor het diner. We genieten vanavond van de maaltijd op een bijzondere locatie, waar we napraten over de belevenissen van de dag. 

            

Dag 2 (woensdag 13 april):
Na het ontbijt checken we uit en vertrekken we naar de nieuwste REWE-vestiging van Berlijn. De REWE supermarkten behoren tot de REWE Groep, een van de meest toonaangevende retail- en toeristische bedrijven in Europa. Binnen supermarktland innoveert de retailer vooral met een nieuwe generatie groene, klimaat neutrale winkels. Green Buildings noemen ze die nieuwe vestigingen. Verwarming, verlichting, ventilatie en airconditioning vervuilen het milieu niet met uitstoot van kooldioxide. De winkel die wij vanmorgen bekijken focust op een ruim bio assortiment en op vers met bedieningstoonbanken voor vis, vlees, vleeswaren en kaas, inclusief saladebar waar je zelf salades kunt samenstellen. 

Het is tijd voor een bijzondere activiteit. We stappen in authentieke Duitse Trabantjes en bekijken Berlijn vanuit dit authentieke Duitse culticoon. Trabant staat voor zoveel als ‘maatje' (de Oostduitsers zagen de robuuste auto als onderdeel van de familie) en als Erdtrabant, ofwel satelliet. De auto moest tonen dat de DDR meeging in de technologische vooruitgang die in 1957 in de Sovjet Unie de eerste satelliet leverde. De Trabi-Safari brengt ons door middel van een radiogids vanmiddag langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. 

In 1907, in het toenmalige West-Berlijn opende het nog steeds grootste warenhuis van Continentaal Europa haar deuren. Over de jaren heen groeide het vloeroppervlak tot onvoorstelbare grootte. Op zestigduizend vierkante meter worden meer dan 380.000 artikelen verkocht. Het Kaufhaus des Westens (kortweg KaDeWe) kende een bezoekerspiek na de val van de Muur. Van de acht verkoopverdiepingen zijn er twee volledig geweid aan food. Een oppervlak ter grootte van twee voetbalvelden is gevuld met een ongekende variatie aan delicatessen. Honderdtien koks en veertig bakkers bedienen de meer dan dertig foodcounters. Voor de echte foodliefhebbers is KaDeWe een waar paradijs. We maken hier ook gebruik van de lunch, waarna we de foodafdeling bekijken.

            

Tegenover KaDeWe ligt het compleet verbouwde retailgebied Bikini Berlin – een van de weinige nog bewaard gebleven hedendaagse getuigen van Berlijns turbulente naoorlogse periode, die inmiddels is omgetoverd tot total Erlebnis met een verzameling van zorgvuldig geselecteerde boetieks, flagship stores, restaurants en dienstverleners. Hier vind je ook een nieuwe Kaiser’s supermarktMet ongeveer 150 vestigingen in Berlijn en omgeving is Kaiser's al generaties lang een betrouwbare partner voor kwaliteitsbewuste klanten. De nadruk ligt vooral op vers, service en innovatieve ideeën. 

We vervolgen onze weg naar een Karstadt-vestiging die een indrukwekkende Perfetto foodafdeling heeft. Karstadt is een Duitse warenhuisketen die stamt uit 1881. In 2005 besloot het concern om samen met de REWE-Gruppe Karstadt Feinkost op te richten, dat in 44 warenhuizen in 33 Duitse steden Perfetto-markten exploiteert. De Perfotto-markt die wij zien kenmerkt zich door schitterende verspresentaties en een assortiment van circa 25.000 delicatessen, waaronder een groot aandeel biologisch.  

We maken ons op voor het laatste bezoek van onze reis en rijden naar EDEKA Reichelt. Deze prachtige vestiging aan de Truman Plaza in Zehlendorf was onderdeel van het eerste exclusieve shopping centrum voor soldaten uit het Amerikaanse leger die gestationeerd waren in Berlijn in 1950. Nu vindt de Amerikaanse manier van leven zijn weg weer terug. Dit wordt weerspiegeld in de moderne stedelijke architectuur met een aantrekkelijk interieur. Op c.a. 1.700 m² vvo vind je een scala aan producten. Met ruime aandacht voor delicatessen en specialiteiten van over de hele wereld. Let ook eens op de ruime openingstijden: op maandag tot en met zaterdag van 07:00-24:00 en zondag van 07:00 tot 23:00 uur!

Aan al het goede komt een einde en dus ook aan onze kaderinspiratiereis. Aan het einde van de middag keren we terug naar de luchthaven, waar we nog voldoende tijd hebben om op eigen gelegenheid een hapje te eten. Onze vlucht met bestemming Amsterdam zal naar verwachting rond 21:00 uur op Schiphol aankomen.


De investering voor deze tweedaagse inspiratiereis bedraagt € 650,-* p.p. excl. BTW (bij minimaal 15 deelnemers) (drie inschrijvingen of meer? Dan bedraagt de investering €625,- p.p. excl. BTW). Inbegrepen zijn:

  • retourvlucht met EasyJet van Amsterdam Schiphol naar Berlin Schönefeld
  • overnachting in comfortabel hotel
  • vervoer in Berlijn per touringcar
  • werkboek met complete programma inclusief achtergrondinformatie over de te bezoeken winkelformules
  • deskundige begeleiding door Focusplaza
  • 1x ontbijt, 2x lunch, 1x diner (diner dag 2 op eigen gelegenheid op de luchthaven) 

*De geoffreerde prijs is gebaseerd op de huidige ticket- en hoteltarieven. Mocht daarin een wijziging plaatsvinden, dan zijn we genoodzaakt om deze door te belasten. Uiteraard word je hier op voorhand over geïnformeerd.

Graag tot ziens op dinsdag 12 april!

Wil je ook mee naar Berlijn? Schrijf je dan HIER in!

Niets missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van ons laatste nieuws per e-mail.

Wil je ons volgen?

Kijk dan ook eens op onze LinkedIn, Twitter en Facebook pagina’s.

Contact informatie

Hoofdvestiging
Zeddamseweg 11a
7075 EA Etten

Tel. +31 (0)315 34 61 44
E-mail info@focusplaza.nl

K.v.K. nr. 09103110
BTW nr. NL 8073.75.408.B01
Bank NL49RABO 0116 3349 59

Vrienden van

StorteboomMix OnlineVan PoortvlietJanssens Kassasystemen