English

Niets missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van ons laatste nieuws per e-mail.
U bent hier:  »   »   »  Kaderdag | Grensoverschrijdende retail

Kaderdag | grensoverschrijdende retail | 20 april 2017

Tijdens deze kaderdag verbreden we onze horizon en nemen we een kijkje over onze landsgrenzen. Wat doen onze Duitse collega’s op het gebied van food innovatie en hoe spelen ze in op veranderende klantbehoeften? Daarnaast horen we ook hoe retailen in een grensgebied zoals dat in Venlo van invloed is op het ondernemerschap van een winkel als Beej Benders. Welke aanpassingen zijn er bijvoorbeeld op assortimentsniveau of op het gebied van instore communicatie?  Ga jij mee op deze ontdekkingstocht?

Om 09:30 uur heten we je van harte welkom bij Beej Benders te Venlo. We starten de ochtend met koffie en thee op de bovenverdieping van Beej Benders.

Deze nieuwe winkel van ondernemer Geert Benders is een uniek totaalconcept geworden waar retail en horeca moeiteloos in elkaar overvloeien, anders dan de foodmarketen die we in Nederland al kennen. “Bij Beej Benders werken alle ondernemers samen en krijgen allemaal een percentage van de omzet,” verklaart Benders. "Daarnaast proberen we allesbehalve een supermarkt te zijn. Het draait om de kwaliteit van eten en drinken, het ambacht dat daarbij hoort en vooral samen genieten van al het lekkers dat Venlo en omgeving te bieden heeft." Dit vergt een andere manier van werken voor het complete team. Benders heeft allerlei boeren, telers, chefs en versspecialisten bij elkaar gebracht om deze plek te realiseren. “We produceren onze producten zoveel mogelijk zelf of we halen ze uit de streek.

Beej Benders   Beej Benders   Beej Benders   Beej Benders

In Venlo stappen we vervolgens de bus in naar Duitsland om van onze oosterburen te leren. Hier bekijken en bespreken we de volgende drie concepten.

E-Center Paschmann. Paschmann is goed bekend binnen het Edeka Rhein-Ruhr gebied: deze gedreven ondernemer is al meer dan 50 jaar lid van de formule en exploiteert 9 retail winkels. Met haar 3.000 m2, waarvan 400 m2 drankafdeling, staat de winkel die we bezoeken voor diversiteit, variëteit en plezier. De werknemers op iedere afdeling adviseren de consument als specialist en leveren hiermee een hoog niveau van klanttevredenheid. Hoe ze dit doen zien we hier met eigen ogen.

Edeka Paschmann      Edeka Paschmann   Edeka Paschmann

Düsseldorfse Zurheide Feine Kost, zoals het vlaggenschip officieel heet, is uniek in de markt. Het opereert grotendeels onder eigen banner maar wordt beleverd door EDEKA. Het motto van de familie Zurheide is duidelijk: een tevreden klant is goed, een enthousiaste is beter. En enthousiast word je in deze schitterende zaak gegarandeerd. Verse huisgemaakte pasta’s, pizza’s, desserts en sushi worden voor het oog van de klant bereid. De enorme visafdeling heeft eigen rookkasten, eyecatcher van de slagerij is de droogruimte genaamd Schatzkammer, en de wijnafdeling is om van te watertanden. Hier draait alles om de klant, om smaak en om beleving.

Zurheide Feine Kost   Zurheide Feine Kost   Zurheide Feine Kost   Zurheide Feine Kost

In Krefeld is de spectaculaire nieuwe winkelformule van de Metro Group gevestigd, die volop inzet op versbeleving en technologie. Markthalle Krefeld van Real moet volgens de retailer de toekomst van het winkelen zijn. Inspiratie voor de winkel werd gevonden in Japan en de Verenigde Staten. Een uitgebreid horeca-aanbod staat centraal in de hypermarkt, die een verkoopoppervlakte heeft van 11.500 m². Shoppers vinden er een piazza met 110 zitplaatsen en een wintertuin met 70 plaatsen, waar ze ter plaatse kunnen eten. Het aanbod varieert met de seizoenen, de gerechten worden voor de ogen van de bezoekers bereid. Op de versmarkt is er keuze te over: saladebar, pizzeria, oesterbar, sushi, grill, vegetarisch, bio, een banketbakkerij, een koffiebranderij, een wijnbar… Ook in non-food innoveert Markthalle Krefeld: de ‘Innovation Lounge’ presenteert de nieuwste digitale trends met de recentste smartphones, tablets, laptops, televisies en spelconsoles. Al met al een lust voor het oog.

Markthalle Krefeld   Markthalle Krefeld   Markthalle Krefeld   Markthalle Krefeld

Einde van de middag keren we terug naar Beej Benders waar we gezamenlijk het net ophalen en praten we na over de belevenissen van de dag. Onder het genot van een hapjesproeverij sluiten we de dag af waarna omstreeks 19:00 uur het programma tot een einde komt.

De investering voor deze net zo intensieve als interessante dag bedraagt € 295,- p.p. (bij minimaal 15 deelnemers) (drie inschrijvingen of meer? Dan bedraagt de investering €265,- p.p.). Inbegrepen zijn:

  • vervoer per luxe touringcar
  • werkboek met complete programma inclusief achtergrondinformatie over de te bezoeken winkelformules
  • deskundige begeleiding door Focusplaza
  • lunch, hapjes en drankjes onderweg
  • hapjesproeverij bij Beej Benders
  • uitrijkaart parkeergarage Nolensplein Venlo

Graag tot ziens op donderdag 20 april a.s.!

Wil je ook mee op deze ontdekkingstocht? Schrijf je dan HIER in! 

Niets missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van ons laatste nieuws per e-mail.

Wil je ons volgen?

Kijk dan ook eens op onze LinkedIn, Twitter en Facebook pagina’s.

Contact informatie

Hoofdvestiging
Zeddamseweg 11a
7075 EA Etten

Tel. +31 (0)315 34 61 44
E-mail info@focusplaza.nl

K.v.K. nr. 09103110
BTW nr. NL 8073.75.408.B01
Bank NL49RABO 0116 3349 59

Vrienden van

StorteboomMix OnlineVan PoortvlietJanssens Kassasystemen