English

Niets missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van ons laatste nieuws per e-mail.
U bent hier:  »   »  FICO Eataly World

FICO Eataly World - een meer dan bijzondere foodervaring

Natuurlijk ben jij als foodprofessional een absolute liefhebber van alles wat met food te maken heeft, wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen én spits jij je oren zodra je de naam Eataly hoort. Lees dan vooral even verder! Want Eataly zou Eataly niet zijn als het niet op 15 november jl. een waanzinnig nieuwe foodhemel heeft gelanceert. In dit geval geen gastromegastore zoals je die in Milaan al hebt gezien, maar het grootste agri-foodpark ter wereld, een heus THEMAPARK van 100.000 vierkante meter groot!  En dan ook nog gelegen in de culinaire hoofdstad van Italië, Bologna! Pak je tas en reis in het voorjaar van 2018 met ons mee om je twee dagen lang onder te dompelen in een wereld vol food inspiratie! Benvenuti a Bologna!

Inclusief ontmoeting met Eataly-grondlegger OSCAR FARINETTI die ons alles weet te vertellen over
de filosofie en de opzet van dit mega-project.


Programma

Op de aanreisdag pakken we diverse retailconcepten in Bologna mee, waarover je verderop meer leest. Dag twee staat volledig in het teken van dat ene speciale bezoek: FICO Eataly World. De verwachtingen zijn hooggespannen en die zullen ongetwijfeld waar worden gemaakt. Dat kan ook niet anders. Stel je voor: 100.000 vierkante meter onderverdeeld in zo’n 25 restaurants, congrescentra, boerderijen en ambachtelijke markten en winkels. Ruimte voor boomgaarden, weilanden en tuinen. Entertainment en educatie. We zien hier de hele voedselcirckel, van veld tot vork. 

En dat is ook precies in één zin de filosofie van het concept dat bedacht is door grondleggers Oscar Farinetti. Mensen laten zien waar dat prachtige Italiaanse eten vandaan komt, hoe het groeit en geoogst wordt en wat je er tenslotte mee kunt doen. Niet voor niets gaat de naam Eataly vooraf aan de letters FICO, wat staat voor Fabbrica Italiana Contadina, en zoveel betekent als Italiaans boerenfabricaat. Maar liefst twee hectaren zijn gewijd aan proefakkers en stallen met meer dan 200 dieren en 2.000 verschillende gewassen. Dit is de beste plek om de geheimen van Italiaanse landbouw- en landbouwtradities te leren. Kaas, pasta, olijfolie, bier en wijn worden recht voor je neus gemaakt en gebrouwen. Van kookshow tot smaaktheater, van congrescentrum tot multimediale educatieve attractie, van bioscoop tot workshop, je kunt het zo gek niet bedenken of FICO Eataly heeft het. En op de markt en in de talloze winkels en foodstands kun je eindeloos proeven. Dat wat je kopen wilt, doe je in één van de 500 speciaal ontworpen bakfietsen, waarmee je je handen vrij houdt om verder te winkelen en ontdekken. 

       

We worden ontvangen door Eataly-grondlegger en bedenker van het FICO World-concept OSCAR FARINETTI. Hij vertelt ons alles over de filosofie en de opzet van het project. “We willen de brug tussen de nieuwe generaties en voedsel herstellen door middel van een echte en complete totaalbeleving, door het directe en fysieke contact te herstellen met wat we eten en onze agrarische wereld,” aldus de grondlegger. Fico Eataly World is de enige plek ter wereld waar we de hele voedselproductieketen kunnen ervaren. “We leren met ons hart, onze geest en onze handen. Waar komt brood vandaan? Wanneer en hoe plant je zaden? Wat eten kippen? Hoe leven en communiceren dieren? Wat produceren ze? Hier leer je meer over voedsel en consumptiebewustzijn, met bijzondere aandacht voor de Italiaanse cultuur.” Het beste van Italiaanse bodem, dat laat Eataly hier zien! Leren, proeven, onderzoeken en ontdekken dus. Dat gaan we vandaag ook doen. Na de uitgebreide toelichting krijgen we een rondleiding en gaan we zelf actief op onderzoek uit. We laten ons verbazen door de grootsheid en doordachtheid van deze totaalbeleving.

Zoals gezegd nemen we ook de tijd om een fijne verzameling retailconcepten te bekijken die er op het gebied van winkelbeleving, klantgerichtheid en storytelling uitspringen. Hier zien we dat de Italianen moeiteloos navigeren tussen foodservice en foodretail. Deze kruisbestuiving komt dan ook beide branches ten goede. Uiteraard staat een bezoek aan een traditionele foodmarkt ook op de planning. Mercato delle Erbe en Mercato di Mezzo zijn typische voorbeelden van authentieke markten waar heden en verleden in elkaar overvloeien. Je waant je even terug in de middeleeuwen maar dan wel met een moderne touch. We maken de middag compleet met een gevarieerd aanbod aan retail. Denk hierbij aan top of the bill supermarkten met verspresentaties zoals we die in Nederland niet zijn gewend en delicatessenwinkels tot aan de nok gevuld met Italiaanse specialiteiten. 

          

Voor wie?
Deze tweedaagse inspiratiereis is er voor iedereen die als foodprofessional het verschil probeert te maken, zowel voor retailers als fabrikanten. Met elkaar gaan we op zoek naar nieuwe inzichten. Met de nadruk op SAMEN. Want samen zie je meer dan alleen en juist daardoor kun je kennis delen en vermenigvuldigen. Dat komt ook je business weer ten goede. Je kunt namelijk beter zakendoen als je elkaar kent én begrijpt. De inspiratie die je in Bologna op doet is direct toepasbaar binnen je eigen werkveld. 


Investering
De investering voor deze tweedaagse inspiratiereis bedraagt € 1.595,-* p.p. excl. BTW (maximaal 25 deelnemers, vol=vol) (Focusplaza-leden ontvangen een korting van 10% op de deelnameprijs). Inbegrepen zijn:

  • retourvlucht met KLM van Amsterdam Schiphol naar Aeroporto di Bologna
  • overnachting in comfortabel hotel
  • vervoer in Bologna per touringcar
  • werkboek met complete programma inclusief achtergrondinformatie over de te bezoeken winkelformules
  • deskundige begeleiding door een retailexpert van Focusplaza en een Nederlands/Italiaanse expert
  • 1x ontbijt, 2x lunch, 1x diner

*De geoffreerde prijs is gebaseerd op de huidige ticket- en hoteltarieven. Mocht daarin een wijziging plaatsvinden, dan zijn we genoodzaakt om deze door te belasten. Uiteraard word je hier op voorhand over geïnformeerd.

JA! Ik heb interesse voor de FICO Eataly World-reis! 

Niets missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van ons laatste nieuws per e-mail.

Wil je ons volgen?

Kijk dan ook eens op onze LinkedIn, Twitter en Facebook pagina’s.

Contact informatie

Hoofdvestiging
Zeddamseweg 11a
7075 EA Etten

Postadres
Postbus 324
7000 AH Etten

Tel. +31 (0)315 34 61 44
Fax. +31 (0)315 34 63 72
E-mail info@focusplaza.nl

K.v.K. nr. 09103110
BTW nr. NL 8073.75.408.B01
Bank NL49RABO 0116 3349 59

Vrienden van

StorteboomMix OnlineDriehoekVan PoortvlietWhat's going on in Retailing?!