English

Niets missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van ons laatste nieuws per e-mail.
U bent hier:  »   »  Terugblik 2009

VAN DROMEN NAAR DOEN

‘Geen contract zonder contact' waren de welkomstwoorden van Gerrit Grievink, die het startsein vormden voor de jaarlijkse Focusplaza visiedag. Daarmee doelde hij op het belang van het netwerken, omlijst door een inspirerend programma. De rustieke omgeving en prachtige ligging van Kasteel Vanenburg in Putten, maakten het mogelijk dat de ruim 150 aanwezige Focusplaza leden op dinsdag 16 juni een dag beleefden waarin volop ruimte was voor interactie, inspiratie en ontspanning.

Dromen verwezenlijken en tot grote hoogte stijgen; dat waren de begrippen die het enthousiaste Focusplazateam gebruikte tijdens deze dag vol verrassende activiteiten en voor sommigen, een nieuwe ervaring. Want hoewel de meeste Focusplazaleden toch behoorlijk ‘bereisde' mensen zijn, bleek het vliegen in een helikopter voor velen een nog te verwezenlijken droom. Een rondvlucht boven de prachtige Veluwe en de randmeren was voor een aantal mensen dan ook letterlijk het hoogtepunt van de middag. Maar ook tijdens het avondprogramma werd duidelijk dat ontmoetingen met gedreven mensen kunnen aanzetten tot inspiratie.

         

KORTE INTERACTIE 
‘s Middags lukte het Leo de Rijk van Daelmans Banket om als een echte Willem Tell tijdens het handboogschieten een appel te doorboren met een pijl. Strak, zelfbewust en trefzeker. Daar viel helemaal niets op af te dingen. Andere leden bekwaamden zich onder bezielende leiding van ballonkunstenaar Guido Verhoef in het maken van ballonfiguren, waarbij de ballon gold als communicatiemiddel voor korte interactie. Weer anderen verrijkten hun kennis in de boeiende wereld van de wijn en kregen door Groupe LFE de kans om diverse soorten wijn te proeven en te keuren. Muzikaal hoogtepunt vormde de ontmoeting met 22 (wees)kinderen uit Oeganda die met hun koor voor een swingend, bruisend en aanstekelijk intermezzo zorgden tijdens het avondprogramma. En zo pikte iedereen zijn of haar eigen hoogtepuntje mee deze dag.

         

INSPIRATIEMOMENTEN
Met name het avondprogramma zat vol inspiratiemomenten. De mensen van Focusplaza waren er in geslaagd om een drietal boeiende sprekers bij elkaar te krijgen die allemaal hun ziel en zaligheid blootgaven om iets te vertellen over hun persoonlijke droom. En uit het langdurige applaus na afloop bleek dat ze alle drie een gevoelige snaar hadden geraakt bij de bezoekers. Ruud Koornstra, voormalig televisieproducent en tegenwoordig duurzaam ondernemer, vertelde over zijn droom om zich in te zetten voor een betere wereld. Duurzaam ondernemen, groene energie, innovaties, werkelijk van alles kwam in rap tempo voorbij. Met quote’s als: “Alle oplossingen zijn voorhanden maar we moeten eerst ‘de software’ bij mensen veranderen” en “de wereld is maakbaar voor ons” maakte Ruud duidelijk dat er nog een lange weg te gaan is voordat iedereen duurzamer werkt, onderneemt en leeft. Koornstra haalt zijn inspiratie onder andere uit de wijze woorden van ‘de oude Philips’ die over innovatieve producten ooit zei: ”Als de wereld er beter van wordt, moet je het doen.” Ruud, zelf ook actief als helikopterpiloot hield de aanwezigen het belang van het ‘PIDV’ voor, het punt in de verte. Een helikopter volkomen stil in de lucht laten hangen is één van de moeilijkste dingen voor een helikopterpiloot en dat lukt alleen als je je focust op een punt in de verte. Zo is het ook in het ondernemen. Kom los van de grond, zoek het punt in de verte en pas dan blijf je stabiel.

         

DROOM
Olympisch kampioen Maarten van der Weijden (10 kilometer zwemmen) boeide de aanwezigen met het verhaal over zijn droom om wereld- en Olympisch kampioen te worden en de manier waarop hij deze verwezenlijkt heeft. Door maandenlang te leven in een hoogtetent, met een lichtklep op zijn hoofd en door niets anders te doen dan ‘tentje-trainen-eten' slaagde hij er in om uiteindelijk het ultieme succes te behalen. Maar dat ging niet zonder hobbels: zijn ziekte (Maarten leed aan acute leukemie), zijn herstelperiode en het feit dat hij hierdoor anders in het leven kwam te staan droegen bij aan het succes. Ook Maarten's verhaal zat vol statements zoals: "Het stellen van doelen maakt het leven mooi" en "de beste voorbereiding geeft de beste kans op slagen". Een ovationeel applaus vormde het slot van zijn betoog dat door alle aanwezigen bijzonder werd gewaardeerd.

NETWERK
Afsluiter van de avond was Guido Verhoef, die ook al de openingsact voor zijn rekening had genomen. In vliegende vaart nam hij de aanwezigen mee in de kunst om te communiceren en samen te werken. Gedurende de dag hadden de leden door intensief te netwerken een groot aantal ballonnen verzameld, die nu werden ingezet voor het sluitstuk van de dag: het zichtbaar maken van de grootte van het Focusplaza netwerk. En dat is een kleurrijk geheel zoals bleek. Dat is ook de kracht van de Focusplaza visiedag; een dag waarop je contacten kunt leggen, kunt verdiepen en verstevigen. Waar inspiratie moeiteloos overgaat in actie en dromen aansporen tot doen. En als de opmerking die Gerrit Grievink in zijn welkomstwoord noemde, namelijk: “geen contract zonder contact” waar is, betekent dat dat er de komende tijd nog heel wat verrassingen aan het licht gaan komen.

Niets missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van ons laatste nieuws per e-mail.

Wil je ons volgen?

Kijk dan ook eens op onze LinkedIn, Twitter en Facebook pagina’s.

Contact informatie

Hoofdvestiging
Zeddamseweg 11a
7075 EA Etten

Tel. +31 (0)315 34 61 44
E-mail info@focusplaza.nl

K.v.K. nr. 09103110
BTW nr. NL 8073.75.408.B01
Bank NL49RABO 0116 3349 59

Vrienden van

StorteboomMix OnlineVan PoortvlietJanssens Kassasystemen