English

Niets missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van ons laatste nieuws per e-mail.
U bent hier:  »   »  Programma

Programma

10:00 uur | Ontvangst op het inspiratieplein met koffie, thee en een lekkernij

10:30 uur | Ochtendprogramma:

Welkom door dagvoorzitter Frits Sissing
Frits Sissing, voor menigeen zeker geen onbekende. Maar wellicht wel onbekend is zijn achtergrond bij A-merkfabrikanten Droste en Red Band/Venco. Echter in 1996 gooit hij het roer om en gaat zijn droom achterna. Dat jaar gaat hij aan de slag bij de Amsterdamse televisiezender AT5. Vier jaar later stapt hij over naar de AVRO en inmiddels is hij uitgegroeid tot een van de gezichtsbepalende presentatoren van die omroep op tv, radio en internet.

Toon Ebben   Koert van Mensvoort   Frits Sissing

Interview met Focusplaza-directeur Gerrit Grievink over inspiratie
Focusplaza-directeur Gerrit Grievink behoeft naar alle waarschijnlijk ook geen introductie, want met meer dan 35 jaar ervaring in de fmcg-branche is Gerrit een belangrijke inspiratiebron voor retailorganisaties, merkartikelfabrikanten, versleveranciers en andere spelers in de distributiekolom. Vanuit Focusplaza bezoekt en analyseert hij jaarlijks meer dan 200 winkels en productiebedrijven over de gehele wereld. Wat hij ziet en hoort deelt hij graag met anderen. Vandaag licht hij zijn inspiratiebronnen én de uitkomsten van de inspiratiemeter graag toe.  

Authenticiteit, creativiteit en onderscheidend blijven, de ingredienten van ondernemerschap | Toon Ebben
Toon Ebben, eigenaar van Boomkwekerij Ebben en het aanverwante Ebben Inspyrium. Een boomkwekerij en een evenementenhal in één, dat is op zijn zachts gezegd een unieke combinatie. Ebben is een ondernemer en innovator pur sang, vorig jaar zelfs beloond met de Tuinbouw Ondernemersprijs 2016. Dit omdat hij uitblinkt in de relaties die het bedrijf nationaal en internationaal onderhoudt. Wat is zijn visie op ondernemerschap, wat maakt hem een inspirerende ondernemer en wat moet een boomkweker met een evenementenhal? Je hoort het allemaal op 28 november.

Hoe nieuwe technologie ons leven binnenkomt | Koert van Mensvoort
Dr. ir. Koert van Mensvoort is als technoloog en filosoof het meest bekend vanwege zijn Next Nature filosofie, die draait om het idee dat onze technologische omgeving zo complex, alomtegenwoordig, intiem en autonoom wordt dat we deze als een natuur op zich zelf gaan ervaren. Vanuit die gedachte ontwikkelde hij onder andere de NANO Supermarket, Bistro Invitro en Nano Paint. Hij deelt met ons de producten van de toekomst en laat je nadenken of je deze wel of niet zou willen gebruiken. 

Bijpraten met collega's en vakgenoten   Netwerken nieuwe stijl door middel van een simpele handshake!   Op het inspiratieplein wordt je verrast door diverse bedrijven die hun heerlijke producten en nieuwste innovaties laten zien.

Netwerken nieuwe stijl met Shake-On
Tijdens de Focusplaza Inspiratiedag ontvang je een persoonlijk polsbandje van Shake-On. Vervolgens kun je hier mee ‘aan de slag’: met iedereen die je tijdens deze dag de hand schudt wissel je – na onderlinge toestemming –contactgegevens uit. Na afloop ontvang je via de mail een overzicht van iedereen die je tijdens de dag gesproken hebt. Netwerken nieuwe stijl door middel van een simpele handshake!

12:15 uur | Netwerklunch op het inspiratieplein
Op het inspiratieplein wordt je verrast door diverse bedrijven die hun heerlijke producten en nieuwste innovaties laten zien. 

13:30 uur | Middagprogramma:

De (inspirerende) identiteit van organisaties | Jelmer van der Meulen
Consumenten- en organisatiepsycholoog Jelmer van der Meulen van strategisch adviesbureau Synergie mocht als kwalitatief marktonderzoeker jaren luisteren naar wat mensen denken en willen van organisaties. Wat hij hoorde bracht hem tot de identiteit van organisaties. Van der Meulen deelt met ons de inzichten die voortvloeien uit de Inspirerende 40 die hij ontwikkelde. Het jaarlijkse onderzoek onder consumenten en businessprofessionals brengt in kaart welke organisatie inspireren en waarom. 

Wordt geïnspireerd door topsprekers   Jelmer van der Meulen   Netwerken tijdens de Focusplaza Inspiratiedag

Inspirerende 40
De snelste stijger van de afgelopen 6 jaar in de Inspirerende 40 | 2017 komt aan het woord. De Inspirerende 40 is een lijst met de 40 meest inspirerende bedrijven, beoordeeld door consumenten en businessprofessionals. Welke dit is, daarover laten we je nog even in spanning, want deze lijst wordt pas eind november bekend gemaakt door Synergie.

Tijd voor (inter)actie
De kracht van Focusplaza dat ben jij. Jij maakt deel uit van een uniek netwerk van enthousiaste professionals uit de branche. De kracht van delen is vermenigvuldigen en daarom ga je vandaag (inter)actief in gesprek met je collega’s en vakgenoten. Vergeet hen vooral niet de hand te schudden. Je Shake-On armband onthoudt voor je wie jij hebt gesproken. 

15:15 uur | Afternoon break

15:45 uur | Vervolg middagprogramma:

Feestelijk moment voor jubilarissen
Focusplaza is buitengewoon trots op haar leden en grijpt dus ook graag de gelegenheid aan enkele jubilarissen, die al meer dan een decennium trouwe dienst hebben bewezen, in het zonnetje te zetten. 

Jaap Bressers - Foto door Roel van der List   Volop gelegenheid om bij te praten met collega's   Jubilarissen in het zonnetje

Tegenslagen ombuigen naar succes | Jaap Bressers
Jaap Bressers is een inspirerende en humoristische spreker. Hij deelt vol passie zijn persoonlijke verhaal en maakt de connectie met de uitdagingen die leven binnen organisaties. Jaap weet als geen ander mensen te raken en inspireren om meer uit hun leven en werk te halen. Door net dat kleine beetje extra te doen, kun jij het verschil maken. Voor jezelf, voor je collega’s en voor de klant.

17:00 uur | Netwerk borrel
Onder genot van een hapje, een drankje en live muziek praten we na over de belevenissen van vandaag.

Niets missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van ons laatste nieuws per e-mail.

Wil je ons volgen?

Kijk dan ook eens op onze LinkedIn, Twitter en Facebook pagina’s.

Contact informatie

Hoofdvestiging
Zeddamseweg 11a
7075 EA Etten

Postadres
Postbus 324
7000 AH Etten

Tel. +31 (0)315 34 61 44
Fax. +31 (0)315 34 63 72
E-mail info@focusplaza.nl

K.v.K. nr. 09103110
BTW nr. NL 8073.75.408.B01
Bank NL49RABO 0116 3349 59

Vrienden van

StorteboomMix OnlineDriehoekVan PoortvlietWhat's going on in Retailing?!