English

Niets missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van ons laatste nieuws per e-mail.
U bent hier:  »   »  Ze maken héél lekkere dingen bij Eataly in Rome

Ze maken héél lekkere dingen bij Eataly in Rome

ROME/ETTEN - Onlangs bezochten we met Focusplaza het nieuwste paradepaardje van Eataly in Rome. Eataly heeft ook vestigingen in Milaan, Turijn en New York. Hoewel ik niet ondersteboven was van de winkels die ik eerder zag, is wat ze in Rome hebben neergezet absoluut indrukwekkend!

Van de 22 Eataly-vestigingen is de winkel in Rome ongetwijfeld het meest inspirerende foodwalhalla dat grondlegger Oscar Farinetti sinds 2007 geopend heeft. Eataly noemt zichzelf ‘een nieuwe manier van distributie van levensmiddelen van de best beschikbare niet-industriële producten' en is geïnspireerd door de kernwoorden samen delen, duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Het klassieke supermarktmodel vindt Farinetti achterhaald. "Grote supermarktketens verdienen hun geld vooral aan inkoopzijde. Door leveranciers zo weinig mogelijk te betalen, komt de kwaliteit onder druk te staan. Dat is verkeerd", aldus Farinetti. Eataly Rome is dan ook meer dan een gigantische supermarkt met kwaliteitsproducten. Op de bovenste verdieping is een kookschool gevestigd. Niet zo maar een leskeuken, maar een schitterende designschool ontworpen door het bekende Italiaanse bureau Arclinea. Op dezelfde verdieping bevindt zich ook het Ristorante Italia. In dit verreweg beste restaurant van Eataly met een geweldig uitzicht over Rome, worden nagenoeg uitsluitend producten van Italiaanse bodem gebruikt. In totaal biedt Eataly Rome 23 verschillende eetgelegenheden, veelal met open keukens. En het mooie is dat alle producten die de koks gebruiken, ook kunnen worden gekocht voor thuis. ‘Hier eten we wat we verkopen en verkopen we wat we eten', is dan ook Eataly's motto.

D._Eataly_Rome_1   D._Eataly_Rome_2   D._Eataly_Rome_3   D._Eataly_Rome_4

Hart
Maar mijn supermarkthart gaat pas echt sneller slaan, als we op de begane grond kennismaken met het imposante foodaanbod in verleidelijke, vaak ambachtelijke presentaties. Italiaanse panino-broodjes, Napolitaanse buffelmozzarella, talloze kaassoorten, regionaal vlees, vloeibare chocolade van Venchi en culinaire producten als zelftapwijn, vis en Italiaans ijs laten de bezoekers watertanden. Alles bij elkaar bijna 15.000 eersteklas voedingswaren verdeeld over vier etages met een verkoopruimte van 17.000 m2. Als rechtgeaarde, bierminnende Achterhoeker kan ik het niet laten om ook nog een bezoek te brengen aan Eataly's brouwerij op de eerste verdieping. Deze attractieve microbrouwerij met honderden variëteiten in de fles en twaalf soorten op tap, is een symbool voor de groeiende trend van kleine Italiaanse brouwerijen die weer ambachtelijk bieren zijn gaan brouwen. Voor Eataly Rome heeft een beroemd bierbrouwerstrio drie nieuwe speciaalbieren ontwikkeld. Heerlijk!

Ambities
Eatlay Rome is een culinaire attractie met hoge ambities. Binnen een jaar moeten dagelijks twintig- tot dertigduizend bezoekers binnenstappen om producten te kopen en meer dan 6.000 gerechten te eten in de verschillende restaurants. Daarbij moet dan jaarlijks zo'n 45 miljoen euro in de kassa van Eataly Rome stromen. De toekomst zal leren of ze dit lukt. De opdruk op de T-shirts van de gemotiveerde medewerkers wordt wel helemaal waargemaakt: Facciamo cose bueno, oftewel ‘We maken lekkere dingen'. En dat klopt!

Niets missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van ons laatste nieuws per e-mail.

Wil je ons volgen?

Kijk dan ook eens op onze LinkedIn, Twitter en Facebook pagina’s.

Contact informatie

Hoofdvestiging
Zeddamseweg 11a
7075 EA Etten

Tel. +31 (0)315 34 61 44
E-mail info@focusplaza.nl

K.v.K. nr. 09103110
BTW nr. NL 8073.75.408.B01
Bank NL49RABO 0116 3349 59

Vrienden van

StorteboomMix OnlineVan PoortvlietJanssens Kassasystemen